Derfor skal du også indhente tilbud, når du køber webhotel
Skal du ud og købe webhotel bør du ikke nødvendigvis affinde dig med den pris, som udbyderne skriver på deres hjemmesider. Faktisk er der en del penge at spare og gode tilbud at få, hvis man spørger lidt ind til prisen og fortæller, at du er ved at indhente priser fra flere udbydere.
Specielt hvis du kigger på et erhvervs-webhotel, kan du spare mange penge, da hostingudbyderne her glædeligt giver dig et godt tilbud, for at du netop vælger dem. I denne artikel kigger vi på, hvad du kan spørge om rabat på, når vi du indhenter tilbud på webhoteller.
Hvorfor kan man tillade sig at spørge om rabat?
De fleste webhoteller koster mellem 10 og 20 kroner om måneden, og de fleste ville nok mene, at der med sådan en pris ikke er plads til forhandling.
Du skal dog huske på, at webhoteller er lidt lige som mobilabonnementer, og du binder du typisk ½-1 år ad gangen. Dertil kommer, at det ikke er helt let bare at flytte en hjemmeside, så langt de fleste ender med at blive ved den samme webhoteludbyder i mange år.
Det ved hostingudbyderne, og derfor er de villig til at give dig et godt tilbud, da du potentielt over tid vil være mange penge værd for dem. Mangler du overblik over webhotellerne, kan du med fordel se denne oversigt over billige webhoteller.
Spørg om rabat på førstegangskøbet
Noget af det du kan spørge om rabat på er det du betaler for i første omgang, typisk de første 12 måneder. Her kunne du f.eks. spørge om at du får det første halve år gratis eller 3 gratis måneder udover de 12 du betaler for.
Det kunne også bare være en procentrabat på det samlede beløb, hvor du blot får en rabatkode fra udbyderen, som du bruger ved betalingen.
Måske et gratis domæne?
Langt de fleste køber også domæne, når de køber webhotel, så hvorfor ikke spørge om du kan få domæne + DNS med gratis, hvis du opretter webhotel hos udbyderen?
Det vil sandsynligvis sige ja, da et domæne for dem ikke giver nogle meromkostninger.
Hvad med SSL?
Når du starter en hjemmeside i dag, så skal den være sikret med SSL. Det er ikke et krav, men efterhånden bare god skik og en god standard at følge.
Hos mange webhoteller er SSL gratis, hvis du vælger et Lets Encrypt certifikat, men er det ikke gratis, eller vil du have et mere sikkert Certifikat, som typisk koster ekstra, så kan det måske være en idé at se om du kan få forhandlet SSL med i prisen, når du indhenter webhotel tilbud.
Premium support
Hos langt de fleste webhoteller foregår supporten via mail eller chat. Du kan derfor med fordel forsøge at forhandle telefon-support med i din aftale, så du ikke skal sidde og vente på svar på mail, når tingene virkelig brænder på.
Som du kan se, er der masser af muligheder for at indhente tilbud og spørge om rabatter hos udbyderen, det er bare at klø på og skrive til dem inden du køber et produkt hos dem.