Solcelleanlæg tilbud
Overvejer du at anskaffe dig et solcelleanlæg? De er efterhånden blevet rigtig populære. Kort sagt er det paneler af forskellige størrelser, som bruges til at omdanne solens stråler til elektrisk energi.
De monteres for det meste på hustage, hvor de om dagen producerer elektricitet. Denne elektricitet bliver inmagasineret i en form for batterier og kan derefter bruges til almindelige apparater i husstande.
Gratis solcelle tilbud på nyt anlæg
Det er blevet meget moderne at snakke om bæredygtighed, og solcelleanlæg hører i den grad under denne kategori. Via Tilbuddy kan du gratis og uforpligtende hente gode tilbud på solcelleanlæg.
Vi anbefaler alle at indhente priser fra flere udbydere, for at finde den bedste løsning og udbyder. Du kan nemt og uforpligtende komme i gang herunder.
Hvorfor vælge solceller?
Nogle af fordelene ved at vælge solceller er, at man får gratis energi i solcellens levetid og da de har en lang levetid på op til 35-40 år, så er der en del af hente ind. Derudover gavner det mijøet, er bæredygtigt og kræver meget få vedligeholdelsesudgifter.
Man skal dog være OBS på at vælge et anlæg der passer til sit forbrug, så man får mest ud af det. Anlæggen kan nemt integreres i forskellige bygningers facader, og kan derfor nemt erstatte andre former for facadebeklædning.
Tjek også vores side om varmepumper.
Sådan fungerer solcellerne
Solceller omsætter strålingsenergi direkte til elektricietet i form af en fotoelektrisk effekt. Energi fra solceller fungerer faktisk bedst ved lave temperaturer, da energien fra dem ikke er baseret på omvarmning. De fleste solceller er lavet af et grundstof der hedder “silicium”. Dette grundstof er tilsat små mængder af fosfor og bor på hver side af solcellen. Der dannes på den måde et indbygget elektrisk felt, og frie elektroner i cellen bevæger sig derfor i den ene retning, men ikke den anden vej.
Elektroderne er normalt låst fast, men når der kommer sol på cellerne, vil dens fotoner slå elektronerne løs, og de kan dermed bevæge sig rundt, for til slut at blive opsamlet af et elektrisk ledende gitter, som er på solcellens forside, og som udgør den negative pol.
Ved dette opbygges der en spændingsforskel på ca. 0,6 V mellem cellens for- og bagside, når den bliver belyst. Hvis man forbinder for- og bagside med et elektrisk kredsløb, så vil forskellen blive udlignet, ved at der løber en strøm, som er proportional med strålingsstyrken.