Guide: Valg af lånebeløb
Har du problemer med at vælge det helt rigtige lånebeløb, så skal du læse med her. Tilbuddy har lavet en guide til valg af lånebeløb, så du finder den løsning der matcher dine behov og privatøkonomi.
Det er nemlig afgørende at du ikke låner flere penge end nødvendigt, da det vil give dig unødigt mange kreditomkostninger. Omvendt er det ligeså afgørende at pengebeløb er afstemt med valget af løbetid og pengebehov. Se meget mere her.
Lån ikke mere end du behøver
Vi starter guiden med en opfordring til at du ikke bør låne mere end du behøver og af samme grund, bør du ikke nødvendigvis holde dig til runde tal om 10.000, 15.000 eller 20.000 kr. selvom det kan virke belejligt. Det er en fejl mange begår, men hvis du kun mangler 17.000 på kontoen, hvorfor i alverden skal du så søge 20.000 kroner?
Det gør vel og mærke en forskel om du optager lån på 10.000 eller lån på 20.000. En forskel der kun bliver større og større desto flere penge du søger, da du har pengene over flere måneder/år, hvor der vil påløbe renter. Så husk denne pointe – det er hele grunden bag denne artikel.
Du kan samtidig opleve at lånemulighederne kan være forskellige, hvorfor du gør klogt i at skabe dig et overblik over mulighederne, inden du går i gang med at søge. Du kan få et godt låneoverblik på Finansieringen.dk. Her har de mange oversigter, alt efter hvilke pengebeløb du efterspørger. Det har som sagt en væsentlig indflydelse på din lånemuligheder -og chancer på online markedet.
Dit pengebehov – et “simpelt” regnestykke
Det er i bund i grund et simpelt regnestykke der skal udregnes, når du skal klarlægge dit lånebehov. Du skal vide hvad produktet/ydelsen koster, hvad du selv kan undvære på kontoen og derudfra konkludere hvad der mangler. Altså som følger:
Dit lånebeløb = Prisen fratrukket det du kan undvære på kontoen.
Når vi skriver “simpelt” regnestykke er det helt bevidst. For selvom det ydre regnestykke er simpelt, er det indre regnestykke det ikke nødvendigvis. Mange danskere ved ikke hvad de kan undvære på kontoen, hvilke regninger der venter forude eller et økonomisk overblik, der viser rådighedsbeløbet. Kender du ikke disse aspekter, kan det blive rigtig svært at vurdere ens lånebehov. For ikke at sige umuligt.
Det går jo ikke at du låner for lidt, så du alligevel ikke har råd til at betale for forsikringen, varmeregningen etc. Det går jo ikke at du låner for meget, da du så kommer til at få en dyrere løsning end nødvendigt. Vi vil derfor stærkt anbefale dig at se lidt frem i tiden, samt lave et månedlig budget (hvis du ikke har det) så du ved hvordan din økonomiske situation er.
Det vil ikke blot hjælpe dig med mere præcist at klarlægge lånebeløbet korrekt, men ligeledes give dig en bedre tilbagebetalingsperiode. Dels fordi du har valgt den rigtige løsning og dels fordi du har et sundt økonomisk overblik.
Løbetiden – hvilken betydning har den?
Løbetiden er et andet aspekt der har betydning, for jo længere tid du har pengene på kontoen, desto dyrere bliver det for dig. Det leder os tilbage til det økonomiske overblik og kendskab til rådighedsbeløbet. For uden at kende dette, kan du reelt ikke fastlægge en korrekt løbetid. Du ved jo principielt ikke om du kan undvære 800 eller 1.200 kr. om måneden.
Af den grund bør du kende til dig rådighedsbeløb, så du ved hvad du kan yde pr. måned og derved sætte lånets månedlige ydelse herefter. Det gør du ved at hæve/sænke løbetiden under ansøgningen.
Vi håber du er blevet klogere på en række af de overvejelser du bør gøre dig, inden du kaster dig ud i ansøgningsprocessen.